Innováció a kémiában

A Természettudományi és Technológiai Kar a 2023/24-es tanév tavaszi félévében hirdeti meg az Innováció a kémiában elnevezésű tárgyat, amelyet az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK), a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK), valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) hallgatóinak is a figyelmébe ajánlunk!

a

A tárgy a hallgatók között népszerű, "A kémia" kurzus folytatása, melynek keretében az Egyetemen folyó, kémiatudományhoz kötődő, innovatív tevékenységekkel, a hazai pályázati rendszerrel és a technológiatranszfer lehetőségekkel ismerkedhetnek meg. 

A kémia, a vegyészmérnök BSc és a kémia tanárszakos hallgatók mintatantervben szereplő, választható tárgyként, míg a többi kar hallgatói "egyéb intézményi szabadon választható tárgy"-ként vehetik fel. 


A tárgyat 100 fő veheti fel és az alábbiak szerint érhető el.

  • Neptun kód: TTKBE0008  (Innováció a kémiában)
  • Ideje, helye: szerda - 16:00-18:00 (2 óra),  Learning Center 2.13 tanterem
  • Az első előadás ideje: február 21. (szerda), 16:00 óra, LC 2.13 tanterem
  • A tárgy felelőse, koordinátora: Prof. Dr. Nagy Péter (Kémia Koordinációs Intézet)

Azokat a tehetséges hallgatókat célozzuk, szánjuk célközönségünknek, akik a tudományos-kutatói életpálya felé orientálódnak. 


A négy kar leginnovatívabb oktatói tartják az előadásokat. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az Egyetemen folyó kutatásokba, ezáltal jobban megismerhetik a posztgraduális képzési lehetőségeket is. 


Az előadások megtartásában a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a DE Innovációs és Ökoszisztéma Központ, valamint a DE Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ is részt vállal.
 

Legutóbbi frissítés: 2024. 02. 21. 11:16